Rapport Info sharing sessie te Cottica aan de Lawa 25 – 27 april 2017

 In Aktueel


Dorpsbewoners van het gebied Cottica aan de Lawa

In het kader van  het REDD+ project is het noodzakelijk dat er “engagement” plaatsvindt. Dit heeft als doel om de gemeenschappen te informeren over wat REDD+ is, de doelen, plannen en de verrichte werkzaamheden binnen dit project.

Er is  van 25 – 27 april een info sharing sessie georganiseerd door de REDD+ assistent menr. Doea Simons  in het Cottica aan de Lawa gebied aan de Marowijne rivier.  De stam die hier vertegenwoordigd is zijn de Alukus.

Het dorp waar de info sharing sessie werd gehouden was Cottica aan de Lawa.  

De sessie is gehouden op 26 april, waarbij de volgende dorpen vertegenwoordigd waren: Agodé,

Loka, Nieuw Asisi,  Oemoentibo en  Papaiston.

De sessie bestond uit twee presentaties en een film.

De eerste presentatie werd verzorgd door mevr. Elliot waarbij de plannen en het doel van REDD+ aan de dorpsbewoners werd uitgelegd.

Hierna werd er een filmpje vertoond over de status van het REDD+ programma is Suriname.

De tweede presentatie bestond uit de technische werkzaamheden binnen het REDD+ project.

De technische partner die hiervoor verantwoordelijk is, is Stichting Bosbeheer en Bostoezicht de SBB en wel de Forest Cover Monitoring Unit.

Mevr. Hoepel presenteerde over het nationaal bos monitoringsysteem met alle subcomponenten en ook werd in de presentatie aangehaald de bepaling van de forest reference level oftewel FRL/FREL niveau. De bewoners zijn ook in kennis gebracht over de opzetting van het gonini geoportaal en de vele voordelen hiervan. Na de presentaties waren de dorpelingen zeer verbaasd over de ontbossings kaarten die gepresenteerd zijn door de SBB.  

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt