Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Persbericht ” Duurzaam Bosbeheer informatiesessie te Brownsweg” – Stichting Bosbeheer en Bostoezicht | Suriname

Persbericht ” Duurzaam Bosbeheer informatiesessie te Brownsweg”

 In Aktueel, Persbericht, Uncategorized

SBB verzorgt informatiesessie duurzaam bosbeheer aan gemeenschap Brownsweg

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft op 16 augustus 2019 een informatiesessie over geplande houtkap verzorgd aan de gemeenschap van Brownsweg met name de dorpen: Nieuw Ganzee, Bierudumatu, Wakibasoe I, Wakibasoe II, Macambie, Kadjoe, in samenwerking met het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland, van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het doel van deze informatiesessie was om de gemeenschap te informeren over de werkzaamheden van de SBB, de voordelen van geplande houtkap en het vernieuwd bos monitoringsysteem Sustainable Forestry Information System Suriname (SFISS).

 

Meer dan 40 personen van de lokale gemeenschap hebben deelgenomen aan de informatiesessie; waaronder het traditioneel gezag van de betreffende dorpen en hoofdkapitein Finisie. De aanwezigen kregen de gelegenheid vragen te stellen, welke werden opgevangen door de vertegenwoordigers van SBB en DOAS. Aansluitend op de informatiesessie heeft het team van de SBB ook een introductie training in het gebruik van GPS bij de planning van houtkap verzorgd aan de aanwezigen. In een vervolgtraject zullen twee afgevaardigden van elk dorp de gelegenheid krijgen een uitgebreide training te volgen in september 2019. De SBB blikt tevreden terug op het resultaat van de informatiesessie. In totaal zal de informatiesessie worden verzorgd aan 20 dorpen.

Voor meer informatie contact

Afdeling Communicatie

+597-48 31 31 | Ext. 253

info@sbb.sr www.sbbsur.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Translate »