Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] PERSBERICHT Onderzoek ontbossingsgraad Suriname nog gaande – Stichting Bosbeheer en Bostoezicht | Suriname

PERSBERICHT Onderzoek ontbossingsgraad Suriname nog gaande

 In Aktueel, Persbericht

Onderzoek ontbossingsgraad Suriname nog gaande

Volgens het rapport van Global Forest Watch, dat is gebaseerd op cijfers van de Universiteit van Maryland, is de ontbossingsgraad van Suriname in 2018, 12% meer dan in 2017.  Hierdoor staat Suriname volgens dit rapport wereldwijd op de vijfde plaats gerangschikt van landen met een hoge ontbossingsgraad.

Sarah Crabbe, onderdirecteur Onderzoek en Ontwikkeling van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) geeft leiding aan de Forest Cover Monitoring Unit (FCMU) van de SBB. De unit houdt zich bezig met de continue monitoring van de ontbossingsstatistieken van Suriname. Naar aanleiding van de grafiek van de University of Maryland stelt zij het volgende: “data van de FCMU geven aan dat de ontbossing in Suriname op jaarbasis ongeveer 10.000 hectare is geweest in de afgelopen jaren. Dit is dus ook het geval voor 2017. In relatie tot de gepresenteerde data van de University of Maryland gaat het om een stijging van 12% wat overeenkomt met een toename met 1200 hectare. Dit is dus een relatief kleine toename, wanneer je het vergelijkt met de absolute ontbossingscijfers van de overige landen die in de linkerzijde van de grafiek zijn aangegeven.  Desalniettemin vergt deze stijging de aandacht van de nationale instituten.”

Momenteel is de Forest Cover Monitoring Unit druk doende de ontbossingskaarten voor 2017- 2018 te vervaardigen. Om de betrouwbaarheid van de data te versterken wordt er ook veldwerk uitgevoerd om de resultaten op basis van satellietbeelden beter te onderbouwen.

Het doel is immers dat de SBB zo betrouwbaar en accuraat mogelijke data produceert omtrent de status van de Surinaamse bossen. De unit zal hier nog anderhalve maand mee bezig zijn, waarna het zoals elk jaar het geval is, de cijfers zal presenteren aan worden aan de Surinaamse samenleving.

Ook zal de nationale ontbossings data van 2018 gepubliceerd worden op het geoportaal www.gonini.org, zodat deze transparant is en kan worden geverifieerd door nationale en internationale instituten.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Translate »