Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Rapport presentatie Districts Commissariaat Paramaribo Zuid-West – Stichting Bosbeheer en Bostoezicht | Suriname

Rapport presentatie Districts Commissariaat Paramaribo Zuid-West

 In Aktueel

Mevr. Hoepel overhandigt hier de Ontbossings kaart over de periode 2014 – 2015.

In verband met het Engagement programma binnen REDD+ (Reducing Emissions of  Deforestation and Forest Degradation) worden stakeholders van verschillende niveaus middels het walk-in school project, geïnformeerd over REDD+. Dit heeft als doel om de stakeholders te informeren over dit project, hun kennis te vergroten en om meer bekendheid te geven aan REDD+, waaronder haar doelen, werkzaamheden en behaalde resultaten.

 

Op 03 juli j.l. zijn er  voor de leden van het Districtscommissariaat van Paramaribo Zuid – West presentaties verzorgd.

De eerste presentatie werd verzorgd door de vertegenwoordiger van de REDD+ Project Monitoring Unit (PMU), mevrouw Elliot C. en de tweede presentatie werd verzorgd door de vertegenwoordiger van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), mevrouw Hoepel I., werkzaam bij de Forest Cover Monitoring Unit (FCMU) binnen de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling.

 

De vertegenwoordiger van PMU presenteerde over het REDD+ project in het algemeen en de SBB vertegenwoordiger presenteerde over de technische werkzaamheden van het REDD+ programma. De presentatie door de SBB omvatte de onderwerpen National Forest Monitoring System (NFMS) met alle zes subcomponenten en het onderwerp Forest Reference Emission Level/ Forest Reference Level (FREL/FRL). Tenslotte werden ook de vooruitzichten van SBB in het kader van REDD+ gepresenteerd.

 

Na de presentaties kregen de aanwezigen de gelegenheid om opmerkingen  en vragen te stellen over hetgeen gepresenteerd was en over hoe dit project de ontwikkeling van Suriname kan bevorderen.  

 

De aanwezige ambtenaren waren zeer onder de indruk van het REDD+ project en haar doelen. De bestuursambtenaren zijn ervan bewust dat corruptie streng aangepakt dient te worden, ter voorkoming dat dit project haar gewenste doelen niet bereikt. Bij het uitgeven van vergunningen dienen er strengere en continue controles te zijn om na te gaan als ondernemers zich houden aan de richtlijnen en eisen van de vergunning.

 

De input van de raadsleden is bij de validatie van de Post-ontbossing Landgebruik en Landbedekkings kaarten belangrijk, omdat zij een beter overzicht hebben van de activiteiten binnen hun regio gebied.

 

Het REDD+ project is ook nog verantwoordelijk voor het  opzetten van een klachtenmechanisme               (Feedback Grievance and Redress Mechanism). Hierbij zullen de commissariaten ook aangetrokken worden om op specifieke klachten van hun regio in te spelen.

 

De presentaties werden na alle discussies afgesloten met de overhandiging van de Ontbossingskaart van de periode 2014 – 2015, een Post-ontbossing Landgebruik en Landbedekkings kaart 2000-2015 en de Gonini geoportaal poster.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Translate »