Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Allow from all RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Houtexport – Stichting Bosbeheer en Bostoezicht | Suriname

Bij de uitvoer van rondhout, ruw bewerkt en gezaagd hout is een geldige exportvergunning vereist. De keuring van exporthout heeft tot doel het bewaken van de kwaliteit van het Surinaamse hout, het beoordelen van de kwaliteit ter vaststelling van de minimale FOB (Free On Board) waarde en het bepalen van de juiste houtsoort, het assortiment, de kwaliteit en het volume.

Voor het exporteren van hout moet het bedrijf in kwestie:

• Geregistreerd zijn bij het Ministerie van Handel en Industrie;
• Geregistreerd zijn bij KKF;
• Een exportnummer hebben (specifiek voor rondhout);
• Een belastingvastnummer hebben (specifiek voor rondhout).

Exportvergunning

Om rondhout, ruw bewerkt en gezaagd hout uit te voeren is een exportvergunning noodzakelijk. Uitzonderingen worden gegeven voor geschenkzendingen van hout of houtproducten met een waarde minder dan US $500, – zoals:

• houtenkunstwerken die bestemd zijn voor exposities
• houtproducten die eerder (bijvoorbeeld in kader van een verhuizing) naar Suriname zijn geïmporteerd en later zonder verwerkt te zijn, worden geëxporteerd.

Aanvraag keuring

Om hout te kunnen exporteren is een exportvergunning nodig. Hiervoor moet een aanvraag tot controle en keuring van het te exporteren hout worden gedaan. Deze keuring geschiedt om de kwaliteit van het te exporteren Surinaamse hout te waarborgen. Tijdens de keuring wordt de minimale FOB- waarde, de kwaliteit, de houtsoort, het assortiment en het volume vastgesteld.

De aanvraag tot keuring moet tenminste 1 week voor verscheping worden ingediend bij de afdeling Productie Controle van de SBB. Voor rondhout is een aanvraag van 2 weken voor de keuring gewenst omdat er een voorcontrole plaatsvindt. Bij deze voorcontrole wordt de exporteur geadviseerd.

Download hier de benodigde documenten voor uw keuringsaaanvraag:

Indien u behoefte heeft aan een folder, klik hier.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Translate »